anneblaauw@hotmail.com

Documentaire (on)zichtbaar

Ervaringsdeskundige angsten en videomaker

Created with Sketch.

(on)zichtbaar – leven met een angststoornis

Filmposter documentaire

In 2014 ben ik begonnen met mezelf te filmen tijdens een minder fijne periode in mijn leven. Ik wilde een documentaire maken en mensen laten zien hoe mijn leven met een angststoornis er echt uit zag. In was toen 16 jaar. Op mijn 24ste zijn de beelden die ik als pubermeisje heb schoot, uitgegroeid tot een ware documentaire.

Waar kan ik de film zien?
De documentaire ‘(on)zichtbaar’ is op 6 augustus 2019 om 20:30 uitgezonden op NPO 2 extra. Hierna was de film een half jaar te zien op 2doc.nl.

Wil je de film nu bekijken? Dat kan! Via https://petjeaf.com/levenmeteenangststoornis kan je de film voor 5,50 per maand huren. Hoe je dat het beste kunt doen leg ik uit in de video hieronder:

U kunt de ontwikkelingen rondom deze film ook volgen via Facebook

Omschrijving film: Anne maakt filmpjes, sport en speelt gitaar, maar heeft ook een angststoornis. Hierdoor zit ze veel thuis. Verveling en eenzaamheid ligt op de loer. Ondertussen probeert ze wel haar eind examen te halen. Wanneer hulpverlening geen uitkomst biedt, besluit Anne haar leven te filmen en zelf op zoek te gaan naar een oplossing.

Regie: Anne Blaauw & Merlijn Janssen Steenberg
Producent: Ellen Kocken (Stichting DZIGA)
Merlijn Janssen Steenberg (Studio White Cat)
Muziek: Joris van de Kerkhof

Updates?
De meest recente updates zal ik plaatsen op mijn facebookpagina: klik hier.

Publiciteit:

  • De documentaire eindigde als best bekeken makers van morgen film in 2019. Daarnaast stond hij op nummer 16 van best bekeken documentaires in 2019. Klik hier.
  • Door Pauw werd ik gevraagd live in de uitzending te vertellen over het onderwerp van de film.
  • op 8 februari stond (on)zichtbaar op het Into The Future festival in Nijmegen.
  • het Geldersdoek vertoonde (on)zichtbaar op 20 februari 2020 in het LUX theater in Nijmegen
  • Vlak voor de uitzenddatum verscheen er een artikel in de Gelderlander. Klik hier.
  • In 2022 was (on)zichtbaar te zien op het Waalzinnig festival.