anneblaauw@hotmail.com

Jongerengroep KIEM

Ervaringsdeskundige angsten en videomaker

Created with Sketch.Voor: jongeren van 16 – 24 jaar
Wanneer: Vanaf 25 oktober iedere woensdagmiddag
Tijd: van 15:00 tot 17:00 uur
Waar: De Broederij, Nieuwstadweg 37

Herken je dit?

Je hebt een superidee, maar het lukt je niet om er echt werk van te maken.
Weer niet, want eigenlijk barst je van de ideeën. Het zijn smeulende vuurtjes die je het liefst zou opporren en lekker laten branden, zodat jij en anderen ervan kunnen genieten. Van de warmte en de gezelligheid. Maar nee, je zit vast in je hoofd, en misschien ook wel vast in de maatschappij. De vuurtjes doven weer. Je komt geen stap verder. En dat terwijl het bij anderen altijd als vanzelf lijkt te gaan…

KIEM wil je helpen om jouw ideeën werkelijkheid te laten worden. We maken gebruik van jouw talent om activiteiten voor andere jongeren zoals jij te organiseren. Daarnaast ga je aan de slag met je eigen verhaal. Je verhaal is de moeite waard en mag gehoord worden. Je gaat het verbeelden in een kunstvorm, als film, tekst of een beeldend werk.

Samen met KIEM laait je vuurtje weer op. KIEM is een warme plek, waar je mag zijn met alles wat je meebrengt. Een plek waar je kan ontdekken en waar je mag falen, maar vooral een plek waar je veel plezier kan maken met anderen. We komen elke woensdagmiddag bij elkaar. Je wordt begeleid door ervaringsdeskundigen en vakdocenten. Een jaar lang laten we de vuurtjes branden. En natuurlijk sluiten we feestelijk af, om het kampvuur.

Jongerengroep KIEM gaat na de zomer starten bij de Broederij. Voor de kerngroep op woensdag zoeken we 10 enthousiastelingen. Vanaf januari 2024 zal er door deze groep activiteiten worden georganiseerd voor medegenoten. Wil je je aanmelden voor de jongerengroep of op de hoogte blijven van de activiteiten die gaan plaatsvinden vanaf 2024? Stuur dan een berichtje!

Aanmelden of eens kennismaken? info@debroederij.nl

MISSIE

Ik ben Anne en zal de groep gaan begeleiden. Ik was zelf een jongeren die door psychische klachten niet mee kon komen in het reguliere onderwijs. Ik isoleerde mezelf en voelde me eenzaam. Ik zetten mijn verhaal om in een documentaire, die later op 2doc.nl verscheen (Zie (on)zichtbaar – leven met een angststoornis. ). Door niet te veel te praten maar vooral te gaan doen vond ik mijn weg naar herstel. Nu help ik andere jongeren hun weg te vinden.

In deze tijd heb ik mogen ervaren hoe belangrijk het is om een plek te hebben waar je mag zijn met al je sores, een plek waar er gekeken wordt naar je talenten en waar je je hart kan luchten bij andere leeftijdsgenoten (i.p.v. de psycholoog, je mentor en ouders). Deze plek was er in mijn tijd niet. Daarom voel ik sterk een missie om deze plek te creëren en dat mag nu werkelijkheid worden.

Groepsproces
Op de middagen staat elkaar ontmoeten centraal. Wanneer we elkaar als groep al wat beter kennen zullen we ook een activiteiten gaan organiseren voor andere jongeren, bijvoorbeeld een gezellige avond samen koken, of een filmavond. Zo bereiken we samen meer jongeren en groeit de verbinding met elkaar.

Begeleiding
Super stoer dat je mee wil doen, maar ook wel spannend toch? Je hebt een vast sparringspersoon met wie je jouw proces mag delen. We gaan ook creatief aan de slag met je eigen verhaal. Iedere deelnemer kiest een kunstvorm waarin zijn of haar verhaal vorm mag gaan krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met muziek, theater, tekst of een beeldend werk zijn. Verschillende gastdocenten zullen zich inzetten en inspiratie bieden.