anneblaauw@hotmail.com

Kwin schrijft | Hopsakee!

Ervaringsdeskundige angsten en videomaker

Created with Sketch.

Kwin schrijft | Hopsakee!

Een brief geschreven door Kwinsi, Voor Anne 


Hey 
Annjerd,

 

Toen ik laatst jouw blog las herkende ik een bepaald sentiment, je hebt geen behoefte aan medelijden. Jij wil dat je behandeld wordt als elk ander. Het idee dat mensen je niet uit zouden nodigen om mee te gaan op vakantie of feestjes etc. omdat er wordt verwacht dat je dat niet aan zou kunnen is echt een kutgevoel, en daarnaast complete bullshit. Want zoals je al is verteld ben jij je angst niet, je ben het Duiveltje niet. Nee, het tegenovergestelde is juist waar. Dat is ook juist het leuke aan angststoornis, je bent juist een soort krijger, elke dag een nieuwe strijd en elke dag een potentiële overwinning.

Een jaar geleden vond ik iets alledaags zoals boodschappen doen bij de Appie al te eng. Ik stelde het dan ook uit tot dat ik niet anders kon, en dan stelde ik het nog een paar dagen uit. Fast-forward een jaar de toekomst in en ik kan je eerlijk en oprecht vertellen dat ik mijn ‘duiveltje’ bijna helemaal de grond in heb gedrukt en langzaam het gevoel begin te krijgen dat ik ga winnen. Het was niet geheel zonder tegenslag, sterker nog ik heb dit jaar geleerd dat tegenslag een ingrediënt is voor succes, een bouwsteen. Elk conflict die je aan gaat met je ‘duiveltje’ is een potentiële succes ervaring, en als je genoeg succes ervaringen op bouwt, zul je zien dat de wereld steeds minder angst in je oproept.

  

Jij hebt dat in Bonaire ervaren is mijn idee, het klonk als een grote succes ervaring en dat is ook een beetje wat ik aan je mee wil geven. Blijf die ‘Bonaires‘ op zoeken in het leven. Succes is een product van de onbevreesde. De meeste mensen zien tegenslag als een seintje op de spullen in te pakken en te verkassen, dit draai ik om. Ik zet mijn hakken in het zand JUIST als het moeilijk wordt. Hopsakee! Laat maar komen. Wat mij dan ook helpt is om niet weg te rennen voor situaties die negatieve gedachtes in mij op roepen maar om achter doelen aan te rennen die mij sterke positieve gevoelens geven. Je koos niet voor Bonaire uit angst maar omdat je het ondanks alles leuk leek. Dat is de mindset waar ik het over heb. En als het een keer niet lukt, als je een keer op je bek gaat, recycle dan je pijn en verdriet, je woeden en angst. Gebruik het als motivatie dit is niet waar ik wil zijn in mijn leven, maar waar dan wel en hoe kom ik daar in die down momenten is juist waar de groei zit Anne. Dus wees niet te comfortabel in het leven, en wees vooral niet bang.

Jij kan de wereld aan. 

 

Groetjes,

Kwins.

Tags: , , ,

Één reactie

  1. Manus Branie schreef:

    Mooie reactie, Kwins!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *